søndag 14. juni 2015

Mangfoldig folkekirke?

Kandidatene på nominasjonskomiteens liste til bispedømmrådsvalget i Oslo var samlet på MF i forrige uke. Der diskuterte vi blant annet om vi skulle søke om å få endret navnet på valglisten fra "Nominasjonskomiteens liste" til "Mangfoldig folkekirke". Dette på bakgrunn av et initiativ til navneendring som er gjort i Borg bispedømme. Jeg hører til de som synes "Nominasjonskomiteens liste" er en ganske så tannløs benevnelse. "Mangfoldig folkekirke" er dekkende for det jeg står for. "Menighetenes liste" ble også foreslått. Det viste seg at det ikke var noe stort flertall for en navneendring, så derfor gjøres det ikke noe mer med den saken fra vår side.

Som Asker-representant har jeg imidlertid foreslått en endring i innledende tekst til kandidatlisten. Der har jeg bedt om at man skriver "...kandidater foreslått fra menighetene i Oslo, Bærum og Asker" i stedet for "...fra menighetene i Oslo bispedømme". Asker og Bærum drukner lett i Oslo-fokuset. Til og med Budstikkas journalister har vanskelig for å forstå at Oslo bispedømme har noe med Asker og Bærum å gjøre. Da jeg tipset avisen om å skrive noe om nominasjonsprosessen og kandidatene fra Asker og Bærum, svarte de at det ikke var interessant for dem å skrive om noe utenfor kommunene!

Når det er viktig å få fram Asker og Bærum i denne sammenhengen, er det for å skape forståelse for at Oslo bispedømmeråd tar avgjørelser av svært stor betydnning for menighetene i Asker og Bærum. Derfor er det viktig å presentere våre kandidater og få våre kirkemedlemmer til å stemme inn kandidater som kan ivareta Asker og Bærums interesser i bispedømmerådet. Blant annet tilsetter bispedømmerådet alle våre menighetsprester.

Du kan se kandidatlisten til bispedømmerådsvalget her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar