lørdag 16. mai 2015

Vi må tørre å tenke nytt!

Det er lenge siden jeg foreslo i Asker menighetsråd at vi burde investere i et profesjonelt PA-anlegg i Asker kirke. At responsen i første omgang ikke var overveldende, er kanskje forståelig. Slike ting må modnes frem. Gleden min var stor da sokneprest Tor Øystein Vaaland i menighetsrådets møte 17. mars foreslo at menighetsrådet skulle støtte mitt forslag og ta med PA-anlegg i kirken med som innspill til fellesrådets investeringsbudsjett for 2015 - 2018. PA-anlegg ble satt opp som prioritert investering i 2017.

Nå har den kjedelige situasjon oppstått at våre innspill til prioriteringer ikke har blitt formidlet til kirkesjefen og derfor ikke er kommet med i saksutredningen, se egen artikkel om dette ved å klikke her. Jeg fremmet i fellesrådets møte 7. mai forslag om tilleggsbevilgninger til våre prioriterte prosjekter, bl.a. PA-anlegg. Forslaget ble nedstemt, men det ble vedtatt at Asker menighetsråd kunne få omdisponere en bevilgning for 2016 på kr 700 000 til flombelysning av kirken til andre prioriterte formål.

Mitt standpunkt er klart: Det bør være like naturlig med et profesjonelt PA-anlegg i en kirke som det er med et orgel. I en åpen og moderne folkekirke må vi kunne bruke alle musikksjangere, og det må legges til rette for at andre musikkformer enn tradisjonell kirkemusikk og orgel også kan fremføres profesjonelt og med topp kvalitet. Kan fellesrådet bruke 7 millioner på pipeorgler, må vi også kunne bruke 700 000 på et PA-anlegg!

Det er på tide å tenke nytt i kirken! Det er på tide å endre noe på gamle vaner. Det er på tide at Asker kirkelige fellesråd endrer sin praksis og ser et PA-anlegg som like naturlig som et orgel i enhver kirke. Det er slett ikke sikkert at Asker menighetsråd i neste runde vil prioritere et PA-anlegg framfor flombelysning av kirken, men skulle vi velge det, skal ikke fellesrådet overprøve våre valg. Og tidligere praksis i en slik sak må ikke være førende for de vurderingene vi gjør i dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar