tirsdag 19. mai 2015

En dårlig løsning

Bygningsutvalget under fellesrådet har foreslått å bygge et handicap-toalett på plassen mellom Asker kirke og gravkapellet. I investeringsbudsjettet er det satt av 2 mill kroner til dette i 2017. Etter som jeg forstår, er det kommunens representant i utvalget som har kommet opp med forslaget.

Forslaget løser verken behovene for HC-toalett i Asker kirke eller i gravkapellet. Hvem vil vel ut av kirken eller kapellet og ut på en åpen plass i regn eller snøvær hvis man har behov for å gå på toalett under en gudstjeneste eller en begravelse? Selv i pent vær er det nedverdigende for funksjonshemmede å måtte ut av kirken eller gravkapellet for slike ærender!

Det argumenteres for at et slikt toalett vil dekke behovet også for de som er på kirkegården. Men det er allerede bygget et HC-toalett i barnas katedral som ligger midt inne på kirkegården. Dette kan med enkle grep tilgjengeliggjøres for kirkegårdsbesøkende.

Deler man bevilgningen på to, vil man kunne oppruste toalettene i Asker kirke og gravkapellet til akseptabel standard. Asker menighetsråd har allerede laget en skisse til hvordan dette kan gjøres i kirken. Menighetsrådet har forøvrig bedt kirkesjefen om å få uttalelse fra Funksjonshemmedes fellesorganisasjon til den foreslåtte løsningen. Jeg tviler på at de vil applaudere forslaget.

Jeg håper kirkesjefen og fellesrådet ser på forslaget på nytt og følger anbefalingen fra Asker menighetsråd!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar