mandag 16. mars 2015

Endringer av kirkerommet

Jeg var menighetsrådsleder i 2009 da vi sist behandlet forslag til endringer i kirkerommet i Asker kirke. Forslaget ble nedstemt med en stemmes overvekt. En gruppe fra Asker kirkekor hadde drevet en aktivt kampanje mot forslaget, og de fikk gehør hos flere i menighetsrådet.

Nå behandles forslaget på nytt i førstkommende menighetsrådsmøte. Et flertall i gudstjenesteutvalget har anbefalt at de fremste benkene i kirken fjernes og erstattes med stoler. Videre at det fremskaffes et egnet nattverdsalter og et eget podium til bruk fremme i kirkeskipet. Det vil gi mulighet for en mer fleksibel bruk av kirkerommet.

Nettopp fleksibiliteten var mitt argument for å stemme for endringene sist. Kirken trenger fornyelse og tilpasning til ny bruk og nye samværsformer. Jeg er sikker på at man vil vise pietet og hensyn til Asker som en gammel og tradisjonell kirke, Å ikke gjøre noen endringer i det hele tatt vil imidlertid være knefall for de som ønsker kirken først og fremst som museumsgjenstand. Fremtiden for kirken ligger ikke der. Vi må finne et bedre samspill mellom tradisjon og utvikling, og det håper jeg menighetsrådet klarer å enes om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar