mandag 12. januar 2015

Investeringsbudsjettet for Asker-kirkene

Asker kirkelige fellesråd vedtok driftsbudsjettet for 2015 i sitt desember-møte. Investeringsbudsjettet vedtas først i april-møtet. Budsjettet legges opp som et 4-årig rullerende budsjett, og kirkesjefen har bedt om at eiendomsutvalgenes prioriteringer behandles av menighetsrådene før oversendelse.

Det er gode grep kirkesjefen har gjort i denne prosessen. Investeringsbudsjettet har vært preget av tilfeldigheter og liten forutsigbarhet. Samhandlingen mellom eiendomsutvalgene og menighetsrådene har vært uklar. Nå er vi på et bedre spor.

Utfordringen for Asker menighet er nå å få lagt en tydelig og gjennomtenkt plan for hvordan vi ønsker å vedlikeholde og videreutvikle både Asker kirke, Askertun og uteområdene våre. Jeg vil på første ordinære menighetsrådsmøte foreslå at menighetsrådet ber eiendomsutvalget lage en prioritert plan over tiltak som bør iverksettes. Viktige elementer i planen bør være:
-  Oppussing og modernisering av Askertun for å gjøre bygget til et tidsriktig menighets- og ungdomssenter.
- HC-toalett i kirken
- Fastmontert PA-anlegg i kirken

Vi skal være ambisiøse i denne prosessen. En rekke prosjekter vil bli presentert fra de andre menighetene også, og pengene vi har til disposisjon er begrenset. Det skal imidlertid ikke hindre oss fra å tenke stort og framtidsrettet. Nå er det tid for store drømmer, så kommer det en tid senere hvor vi sikkert må prioritere og stramme inn, men det er gjennom de dristige tankene vi skal få frem de gode prosjektene som vi vil sette kreftene våre inn på å realisere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar