lørdag 8. november 2014

PA-anlegg i kirken

Onsdag denne uken var jeg med på en markering på Askertun der Asker tensing fikk overrakt kr 15 000 fra Askerfondet som bidrag til å kjøpe et enkelt PA-anlegg i kirken. Det er tredje gang grupper i Asker menighet har fått tildelt midler fra Askerfondet som deles ut av Askeravisen og Hafslund. "Gode søknader alle sammen", sa de i talen, og vi var velkommen til å søke igjen!

Det hele begynte med organist Ingvild som fortalte meg at hun stadig vekk får spørsmål i forbindelse med vielser i kirken om vi har et musikk- og sanganlegg der som kan benyttes. Brudeparene vil ha orgelbrus inn og ut, men underveis i seremonien vil de gjerne ha musikalske innslag av en annen karakter, og da trenger man ofte et PA-anlegg. I alle år har tensing og de andre korene i Asker menighet ønsket seg et permanent PA-anlegg i kirken. Det er slitsomt å flytte og rigge opp og ned anlegget som står på Askertun. Det tar faktisk et par timer hver gang korene skal synge i kirken! Nå er vi et skritt videre ved å samarbeide om et enkelt anlegg som kan benyttes av begge, og også ved andre behov.

En hver kirke som ønsker å være en åpen folkekirke må være åpen for den kultur folket benytter. Når den rytmiske musikksjangeren benyttes, skal den ha samme vilkår som når den tradisjonelle kirkemusikken benyttes. Vi bruker mangfoldige millioner på de beste pipeorgler som akkompagnement til salmesangen. Da burde vi også kunne bruke noen hundre tusen på permanente PA-anlegg som kan sikre den samme kvalitet når andre instrumenter og musikksjangere benyttes.

Jeg har både i menighetsrådet og fellesrådet snakket om behovet for PA-anlegg og vårt ansvar for å utstyre våre kirker slik at alle musikksjangere som benyttes i gudstjenesten får optimale forhold. Responsen har ikke vært overveldende, men jeg er sikker på at i framtida vil det være en selvfølge med slikt utstyr. Enn så lenge skal vi gi honnør til organist Ingvild og til Asker tensing som har tatt initiativet til å få et enkelt PA-anlegg på plass. Jeg lover at jeg både i menighetsråd og fellesråd skal fortsette å jobbe for å få på plass et permanent kvalitetsanlegg. Det er nødvendig i en mangfoldig og åpen folkekirke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar