tirsdag 25. august 2015

La oss utfordre Oslo-dominansen!

Samme dag som det skal velges menighetsråd i Asker og Bærum, skal det også velges representanter til Oslo bispedømmeråd. Oslo bispedømmeråds ansvar omfatter også Asker og Bærum, blant annet ved at det er bispedømmerådet som tilsetter alle menighetenes prester. Rådet har videre ansvar for å fremme samarbeid mellom menighetsrådene, og det utarbeider strategier og planer for kirkens arbeid i bispedømmet. Det er viktig at vi denne dagen får stemt inn våre folk i bispedømmerådet slik at de kan ivareta Asker- og Bærums-menighetenes interesser.

Mange oppfatter Oslo bispedømmeråd som Oslo-dominert og storbyfokusert, og at Asker og Bærums kommer noe i bakgrunnen. De lokale utfordringene kan lett glemmes når bispedømmerådets medlemmer også utgjør kirkemøtet som har fokus på de store sentralkirkelige utfordringene. Vi trenger imidlertid noen i bispedømmerådet som kan ivareta våre lokale interesser.

Kirkemedlemmene i Asker og Bærum har vært flinke til å stemme inn sine lokale representanter i Oslo bispedømmeråd. Våre folk har, og har hatt, sentrale lederoppgaver i rådet. Vi må sørge for at det blir tilfelle ved dette valget også. Alle menigheter i Oslo, Asker og Bærum har nominert sine kandidater til bispedømmerådsvalget. Av 15 kandidater på listen til bispedømmets nominasjonskomité er det imidlertid kun 2 representanter fra våre menigheter. Det er Håvard Sporastøyl fra Asker og Hans Morten Bruun fra Helgerud. Vi ber om å få Asker- og Bærums-menighetenes tillit ved at de som stemmer setter kryss ved våre navn på listen.

Det bør være kjent for de fleste at også Åpen folkekirke stiller liste ved bispedømmerådsvalget. Av 18 kandidater på denne lista, er det kun 2 fra Asker og 2 fra Bærum. Om vi kan se ulikt på enkelte kirkepolitiske saker, er neppe forskjellene mellom kandidatene på de to listene større enn at vi kan inngå samarbeid om å stemme inn våre lokale representanter. Det er fullt mulig å føre opp navn fra den andre listen på den listen man selv bruker.

Asker- og Bærums-kandidater er sterkt underrepresentert på valglistene til Oslo bispedømmeråd. La det ikke bli slik i selve bispedømmerådet! La oss utfordre Oslo-dominansen ved at du gir oss din stemme ved valget på bispedømmeråd 14. september!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar